Lifestyle

Rentouttava viikonloppu Tukholmassa

19.9.2016
Leivät

VERI SERIÖYS DISCLAIMER: Luvassa ruokakuvia ja turskean sakeaa lifestyleä. Somepostauksiani lukevat höpönassut, keep on moving ja menkää vaikka kuuntelemaan Panu Rädyn, Kari Haakanan ja Olli Sulopuiston loistavaa Vikasietotila-podcastia.

Ach. Pakkasimme tyttökaverin kanssa perjantaina kimpsut ja kampsut ja tempaisimme I-junalla kohti Helsinki–Vantaata. Pari kuukautta aiemmin buukattu Tukholman trippi tuli juuri sopivaan saumaan ollen mitäpä muutakaan kuin keidas keskellä syksyn kiireistä työrupeamaa. Läppäri jäi kylmästi himaan, eikä laihasta matkakassista löytynyt muuta kuin vaihtovaatteet ja pari kirjaa (Haruki Murakamin Suuri lammasseikkailu ja Kimmo Svinhufhudin Kokonaisvaltainen kirjoittaminen). Tahaton somelomakin tuli tarpeeseen, ja nollausviikonlopun keskiössä olikin amerikkalais-ruotsalaisen ystäväpariskunnan (joiden luona yövyimme Tukholman laitamilla) kanssa lähinnä Suomen, Ruotsin ja Yhdysvaltojen kulttuuristen, poliittisten ja uskonnollisten eroavaisuuksien ja samankaltaisuuksien ruotiminen, eri kielistä ja koulujärjestelmistä puhuminen, viimeisimmät tv- ja elokuvalöydökset sekä tietenkin hyvä ruoka (perjantaina pizzaa, lauantaina tortilloja ja sunnuntaina kuvassa näkyvä meksikolaistyylinen brunssi). Syrämeehä täsä oikee kivistää ku näitä ruokahetkiä muisteloo!!!

Aamiainen Aamiainen

Loppujen lopuksi kamera unohtui lähes kyllä koko viikonlopuksi taskunpohjalle. Eipä kai sen ihmekään, kun niin tohinoissa tuli joko yhteislaulettua vinyyliltä rahisevaa Veronica Maggiota tai hurrattua USA:n puolesta lauantain World Cup -ottelun merkeissä. Vaikka Söderillä palloilu ei tällä kertaa ollut mitenkään keskiössä, tuli lievää shoppailuakin harrastettua. Allekirjoittaneella on todistettavasti jonkinlainen vajavaisuus, sillä vaatteiden ostaminen kotomaan kamaralta ei toistuvista yrityksistä huolimatta tuppaa onnistumaan. Siksi olikin nastaa, että Beyond Retrosta (Drottninggatan 77) tarttui kouraan Eaglesin pelipaita, Emmaukselta Moulin college (Götgatan 14), Adidas Storesta (Sveavägen 21) uusi pari ZX Flux -kenkiä ja Akademiska Bokhandelnista (en muista tämän kyseisen kaupan osoitetta, sorge) Eric Schmidtin & Jonathan Rosenbergin How Google Works ja John Kotterin & Holger Rathgeberin That’s Not How We Do It Here!.  Tukholman tuliaisetKaikin puolin onnistunut viikonloppu siis takana! Ehkä näillä eväillä jaksaa uuteen viikkoon? No, ainakin olo on levännyt, vaikka haikeus ja ystävien jääminen Tukholmaan jälleen hieman surun puseroon tuokin. Onneksi välimatka Helsingistä Tukholmaan ei ole pitkä (lue: lentäen aika tarkkaan 45min). Ehkä voisi harrastaa useamminkin tällaisia complete relaksaatioita?

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply