Featured

Tunnetko nuorisoslangin? Tässä teinisanat, joita aikuinen ei voi käyttää

helmikuu 4, 2018
Jaa ystävälle 💙

Teinisanat. Huomaat olevasi virallisesti wanha, kun katukuvassa ja internetsissä näkemäsi ja kuulemasi sanat merkitsevät sinulle yhtä paljon kuin hieroglyfit Rosettan kivessä. Ennen muodikkaina pitämäsi coolit termit kuten viilee, pähee, boussi ja verbit kuten bostailla, bommata, surffata netissäskismailla ja bleidata eivät näytä näköjään nekään sytyttävän minkäänlaista lamppua ET:n päässä. Lause “Kilauta mulle killeri, ku oot siin pleissis” synnyttää lähinnä kiusallisen hiljaisuuden [insert cricket chirp]. Kyllä, välillenne on revennyt railo, sukupolvien välinen kuilu. Seuraavat nykyteinin termit eli teinisanat on hyvä ottaa halsteriin, mutta muista hyvä aikuinen ihminen, että älä missään tapauksessa käytä näitä alle listattuja sanoja. Ikinä. Oikeesti.

TEINISANAT, JOITA AIKUINEN IHMINEN EI VAAN VOI KÄYTTÄÄ

1. GOALS

Jokin asia tai ihminen on goals eli tavoittelemisen arvoinen tai kuin unelma. Esim. “Vähänkö goals noi sun uudet hiukset!” tai “Ryan Gosling on kyl niin goals“. Odotan sitä hetkeä, kun termi kääntyy suomalaisittain maaleiksi. Esim. “Sun uudet kengät on niin maalit.” Naksauta yllä oleva tubevideo pyörimään ja katso miten supersuosittu tubettaja Deata reagoi, kun kehun hänen kenkiään.

2. WÖRTTI

Kysymyslauseen “Onks wörtti?” voisi kääntää aikuiseksi “Kannattaako tehdä?“. HUOM! Muista olla sekoittamatta sanojen nörtti, nortti ja körtti kanssa.

3. MÄIJÄ

Mäijä on lyhenne sanoista meidän äijä. Samantyyppinen lyhennys siis kuin mauto eli mopoauto. En ole itse kuullut livenä sanaa ikinä käytettävän ja kyllä, tähän sisältyy implisiittisesti toive: ethän käytä jatkossa sinäkään.

4. NÄLÄ

Lisää lyhennekieltä tarjoaa No älä eli nälä. Esim. “Vitsit Markus oli eilen gänäs” “Nälä! Oisit nähny ku se byyttas Jennin kengille“.

5. LIT

Jokin juttu on lit, kun se on hiton siistiä, päräyttävää ja mahtavaa. Jos haluat saada omalta teiniltäsi pahaa silmää, voit käyttää julkisesti tavatessasi murkkusi ystävän esimerkiksi lauseessa: “Hei [insert lapsesi ystävän nimi]. Mitä sun äidille kuuluu? Noi sun uudet Addut muuten tosi lit buliflame swägädägä mäster.” Tämän lauseen jälkeen on turha odottaa, että näkisit lapsesi kavereita kodissanne enää koskaan (lue: toimiva karkote). Älä pliis kuitenkaan käytä. Ikinä. Jos varoituksista huolimatta haluat silti olla lapsesi silmissä friikki, voit liittyä sirkukseen ja lukea mun oudoista tavoista tästä artikkelista.

MITKÄ YLLÄ LUETELLUISTA TEINISANOISTA OLIVAT TUTTUJA? MITKÄ TEINISANAT JÄIVÄT UUPUMAAN? KIRJOITA KOMMENTTIKENTTÄÄN!

****

TILAA MUN KANAVA YOUTUBESSA
SEURAA MUA TWITTERISSÄ JA INSTAGRAMISSA
KIINNOSTAAKO YHTEISTYÖ? OTA YHTEYTTÄ: kalenterikarju@gmail.com
Jaa ystävälle 💙

You Might Also Like