Karjun viikon kiinnostavimmat (36/2016)

Avatar Kalenterikarju | syyskuu 11, 2016 11 Views 0 Likes 0 Ratings

11 Views 0 Ratings Rate it

Jaa ystävälle 💙

Satuin törmäämään perjantaina Siliä Oy:n Syyskuun linkkivinkkilista tulee tässä! -postaukseen, jonka linkkivinkeistä ja konseptista innostuin niin paljon, että ajattelin kokeilla samantyyppistä sisältöä myös Karju-blogissa. Oman konseptin jatkokehittelyni myötä ajattelin laventaa kaistaa somesta kaikkiin kiinnostaviin uutisointeihin sekä lyhyisiin suositteluihin. Karjun viikon kiinnostavimmat -postausten alla tullaan jatkossa näkemään joka sunnuntai viisi asiaa, jotka ovat viikon aikana puhuttaneet tai koskettaneet.

1. RIMAKAUHUA JA RAKKAUTTA PALAA RUUTUUN

Englantilainen Mike Bullenin luoma Rimakauhua ja rakkautta (engl. Cold Feet) on kaikkien aikojen ykköslempparisarjani. Kyllä. Luit oikein. Kun James Nesbitt, Helen Baxendale (rip Rachel), Fay Ripley, Robert Bathurst, Hermione Norris ja John Thomson pasahtavat ruutuun taakse jäävät auttamattomasti jopa muut lempisarjani Sopranos, Twin Peaks ja Mullan alla (PS. Eivät ne Game of Thrones ja Breaking Bad nyt NIIN hyviä ole kuin yleinen konsensus tuntuu olevan. PPS. Ehkäpä kirjoitan parhaista tv-sarjoista oman postauksen jossakin vaiheessa). Rimakauhua ja rakkautta -sarjaa eli Rimistä tehtiin viisi tuotantokautta eli 34 episodia vuosina 1997-2003. Kuudes tuotantokausi alkaa tänä syksynä ITV:ltä ja luvassa on kahdeksan uutta jaksoa – uskalikot voivat käydä lukemassa Mirrorin sivuilta pieniä spoilereita uudesta tuotantokaudesta. Henk. koht. viikon EHDOTTOMASTI suurin uutinen.

soikkuu

Alkuperäinen kuva Nytin sivuilta.

2. SOIKUN OMA SOMESOVELLUS

Suomen suosituimpiin tubettajiin lukeutuva Soikku julkisti maanantaina oman äppsinsä. Sovellus kokoaa yhteen kaikki Soikun somekanavat tarjoten kaupan päälle pientä ekstraa ja ekslusiivista sisältöä. Maailmalla omia sovelluksiaan ovat esitelleet jo muun muassa Pewdiepie ja KSI, minkä lisäksi asiaan vihkiytyneille kelloja saattaa soittaa Casey Neistatin ja Matt Hackettin sosiaalisen median palvelu Beme. Splayn AB:n omistaman Unicorn.me -sivuston kanssa luotu Soikku-äppsi saattaa hyvinkin olla vasta alkusoittoa suomalaisten somettajien omille sovelluksille. Karju on ladannut äppsin ja tekee siitä jonkinlaista arviota jahka kerkeää.

Netflix

Alkuperäinen kuva täältä.

3. FORBES: NETFLIX HAS NO RULES BECAUSE THEY HIRE GREAT PEOPLE

Kevin Kruse kirjoitti Forbesiin lyhyesti Netflixistä, työstä ja johtajuudesta. Vuonna 1998 käppäisenä DVD-postimyyntipuljuna aloittanut Netflix on tätä nykyä 81 miljoonaa käyttäjän rakastama ja 3 500 ihmistä työllistävä superfirma. Artikkelissa kerrotaan Netflixin no rules -periaatteesta, unlimited vacation policysta ja työntekijöiden vapaudesta ja vastuusta esimerkiksi tavarahankintojen ja lentojen varausten suhteen. Lue koko artikkeli täältä.

4. YOUTUBE DEMONETIZATION

Jos kulutat vähänkään Youtube-videoita, et ole voinut välttyä tällä viikolla Youtube Demonetization -keskustelusta. Asiaa ovat omilla videoillaan kommentoineet muun muassa Casey Neistat, Philip DeFranco ja Roni Back. Viime viikolla Youtube tiedotti tästä sinänsä jo vanhasta asiasta ja monet tubettajat pelästyivät mainosrahojen mahdollisesta kaventumisesta ja syyttivät Youtubea sisältöjensä sensuroinnista. Todellisuudessa Youtube on vuodesta 2012 lähtien tietokoneavusteisesti ja automaattisesti demonetisoinut (hyi mikä sana) eli ottanut mainostusmahdollisuuden pois niistä tubevideoista, joiden sisältö on vaikuttanut epäilyttävältä Youtubessa pre roll -videomainoksia tehtailevien mainostajien näkövinkkelistä. Tällaista kontenttia (hyi mikä sana taas) ovat olleet videot, joissa esitetään esimerkiksi väkivaltaa, huumeita ja alastomuutta.

redrama

5. REDRAMA: AALTOO FT. JUREK

Redraman ensimmäinen suomenkielinen sinkku Aaltoo on bull’s-eye. Kappale lainaa jenkkiärränpeetä á la Drake ja Frank Ocean, ja finalisoituu Jurekin Midaan kosketuksessa joksikin vielä kiinnostavammaksi:  ”Ne voi valittaa ja vaahtoo / mut mä raidaan tätä aaltoo / ne voi haukkua ja keuhkoo / mut mä raidaan tätä aaltoo”. Kyllä. Yksi vuoden fresheimpiä suomiträkkejä.

Jaa ystävälle 💙

  • Copyright 2018 Kalenterikarju – Kultivoivaa viihdettä, kestävää arkea ja hyvinvointia