Karjun viikon kiinnostavimmat (37/2016)

Avatar Kalenterikarju | syyskuu 19, 2016 25 Views 0 Likes 0 Ratings

25 Views 0 Ratings Rate it

Jaa ystävälle 💙

Karjun viikon kiinnostavimmat -postaus, sunnuntai ja viikon viisi kiinnostavinta ovat täällä taas (tällä kertaa päivän myöhässä viikonloppuisen Tukholman reissun vuoksi). Viime viikolla aloittamani blogisarja sai minut heti alkuviikosta valppaaksi ja tässä esiteltyjen lisäksi haluaisin mainita myös torstaina 15. syyskuuta alkaneen Rakkautta & Anarkiaa 2016 -festivaalin (josta tärppäsin viisi leffaa) sekä Sannin Oo se kun oot ft. Paperi T -biisin, joka ei aivan yllä Vahingon ja Että mitähän vittua -sinkkujen tasolla vaikka ihan hyvä onkin.

Nousuvesi

Kuva: Ulrika Malm / SVT

1. NOUSUVESI

Ah. Yle TV1:llä viime sunnuntaina alkanut uusi 10-osainen rikossarja Nousuvesi (Springfloden) on täydellinen sarja niille, jotka rakastuivat Sillan visuaaliseen synkistelyyn (lue: eli siis niinku mulle esim). Nousuvesi starttaa siitä, kun poliisiksi opiskeleva Olivia Rönning (Silta-sarjassakin näytellyt Julia Ragnarsson) kiinnostuu 25 vuotta sitten tapahtuneesta selvittämättömästä murhasta Ruotsin itärannikolla Nordkosterissa. Pian selviää, että sama murhamysteeri on ollut myös Olivian poliisi-isän pakkomielle.

Yle TV1 sunnuntaisin 11.9.-13.11.2016 n. klo 22.00, uusinta torstai-iltaisin n. klo 23.15. Sarjan jaksot säilyvät Yle Areenassa 30 päivää.

The Get Down

2. THE GET DOWN

Netflix-originaalisarja The Get Down on ehtinyt olla emopalvelussaan jo tovin, mutta itse ehdin katsoa ja nauttia sarjan 1,5h kestävään pilottijaksoon vasta nyt. Ohjaaja Baz Luhrmannin (Romeo+Juliet, Moulin Rouge, The Great Gatsby) pompöösissä ja superkalliissa tuotannossa (12-osainen draamasarja on maksanut 120 miljoonaa dollaria ja on yksi kaikkien aikojen kalleimmista) vuoden 1977 New York on konkurssikypsä ja Bronx näyttää räjähtäneeltä. Disco-musiikkia, hiphopin alkutaipaletta, graffittia ja ties mitä. Hyvältä vaikuttaa ensijakson perusteella ja toivottavasti hyvänä pysyy.

Frank Ocean: Blonde

3. FRANK OCEAN: BLONDE

Frank Oceanin Channel Orange (2012) oli ilmestymisvuotenaan sekä minulle että todella monelle muulle paitsi vuoden kovin levy myös ensimmäisiä suuria pulahduksia vaihtoehtoisemman nykyjenkkiärränpeen maailmaan. Itse listasin lätyn All Ears -blogissa itse asiassa juurikin ilmestymisvuotensa parhaaksi. Apple Musiciin elokuun 20. päivä pasahtanut albumi droppasi Spotifyyn itse asiassa jo viime perjantaina (9.9.), mutta hybriksessä unohdin esitellä albumin viime viikon viikkolistalla, joten korjataanpa vääryys. Blonde on Vesalan mainion debyytin ohella ensimmäinen albumi vuonna 2016, josta pidän kokonaisuutena erittäin erittäin paljon. Täydellinen minimalistinen syksyinen sunnuntailevy.

biosensori-siru

Kuva: Yonhapnews / EPA

4. YLE: NÄMÄ MUUTTAVAT ENITEN ELÄMÄÄMME – TULEVAISUUDEN 10 TÄRKEINTÄ TEKNOLOGIAA

Yle kirjoitti erittäin kiinnostavan artikkelin tulevaisuuden tärkeimmistä teknologioista, joihin lukeutuvat muun muassa biosirut, oman kehon analysaattori, palvelua ja tavaraa välittävät yhteiset alustat ja laajennettu todellisuus. Lue koko artikkeli täältä.

Gab.ai

5. GAB

Viime viikolla Suomessakin asti kohistiin uudesta sosiaalisesta mediasta Gab.aista – tuttavallisemmin Gabista – joka on lähtenyt trendaamaan varsinkin alt.right -liikkeen eli amerikkalaisen vaihtoehtoisen oikeiston parissa. Amerikkalaisen startup-yrittäjä Andrew Torban perustamaa Gabia markkinoidaan vaihtoehtona Facebookille ja Twitterille, ja uuden sosiaalisen median juju piilee siinä, että palvelu tarjoaa lähes rajoittamatonta sananvapautta. Suomessa uudesta somesta ensimmäisenä kirjoitti Nyt.

+ EXTRA: YOUTUBE MUUTTUU YHTEISÖLLISEMMÄKSI

Youtube lanseerasi tällä viikolla Youtube Community -toiminnon, jonka on tarkoitus tuoda lisää yhteisöllisyyttä Youtubeen. Community-toiminto on paraikaa testikäytössä muutamalla valitulla kanavalla. Toiminto mahdollistaa muun muassa kuva-, teksti- sekä mikrovideosisältöjen jakamisen varsinaisten pidempien videoiden rinnalla. Community-toiminto löytyy omalta välilehdeltään, joka taas löytyy kanavasivulta. Samalle välilehdelle Youtube tuo lisäksi kevyemmän suoran lähetyksen mahdollisuuden, jonka on tarkoitus kilpailla mobiilissa Facebook Liven, Snapchatin ja Instagram Storiesin kanssa. Lue aiheesta lisää Youtube Creator -blogista tai Somecon sivuilta. Viime viikolla Youtube Creator -blogissa kirjoitettiin myös Creator Appin uudistuksista. Näiden uusien data cardsien tarkoitus on auttaa tubettajia monitoroimaan ja reagoimaan statistiikkaan entistä nopeammin mobiilissa.

PS. Jotkut ovat saattaneetkin jo huomata, että blogini alanurkkaan on ilmestynyt pyyntö osallistua lukijatutkimukseen. Olisin erittäin kiitollinen, jos käyttäisitte pari minuuttia kallisarvoista aikaanne ja vastaisitte kysymyksiin! Kaikkien vastaajien kesken arvotaan 100 euron Iittala-lahjakortti.

Jaa ystävälle 💙

  • Copyright 2018 Kalenterikarju – Kultivoivaa viihdettä, kestävää arkea ja hyvinvointia