Featured

Kalenterikarjun 10 outoa tapaa – mitkä ovat sinun omituisuutesi?

helmikuu 4, 2018
Jaa ystävälle 💙

Oudot tavat. Jokaisella meillä on outoja tapoja. Kyllä, minullakin. Useita. Omia outouksia on tosin välillä vaikeakin hahmottaa, koska niitä ei oikeastaan itse pidä kovinkaan erikoisina – ainakaan ennen kuin joku ulkopuolinen niistä hienovaraisesti huomauttaa. Kun aloin pohtia omia pikku friikkeyksiäni, sain lopulta listattua kymmenen erilaista poikkeamaa, jotka löytyvät myös 10 outoa tapaa Youtube-videoltani.

KALENTERIKARJUN 10 OUTOA TAPAA

1. PYYDÄN ANTEEKSI AINA KUN AIVASTAN

Kyllä, joka kerta. En tiedä, mistä käsittämätön tapa on peräisin. Nykyään anteeksi pyytäminen on jo refleksinomaista, mikäli aivastan. Tämä on tuottanut kummallisia katseita varsinkin kaupungilla yksin kulkiessani, kun kantomatkalla ei ole ollut yhtäkään ihmistä, jota aivasteluni olisi voinut edes etäisesti millään tasolla koskettaa.

2. SUIHKUMIETISKELY

Kuumassa suihkussa käyminen avaa sisältäni jonkinlaisen portin. Kun vesi virtaa hellästi selkään, silmät ovat kiinni ja otsalohko painettuna joko suihkun pleksiin tai viileään kaakeliin, pääsen aika ajoin jonkinlaiseen selittämättömään zenmäiseen flow-tilaan, jolloin ajatukset vain virtaavat. Toimii loistavasti luovaan ongelmanratkaisuun, joskin yritän nykyään vähentää suihkussa virumista veden säästämiseksi.

3. LAITAN JOKA ILTA YHDEN VERHON KIINNI

Tämä lähti vitsistä ja kasvoi mun ja tyttökaverin yhteiseksi vitsiksi. Yhtenä iltana laitoin epähuomiossa makuuhuoneessamme nukkumaan käydessämme vain yhden verhon kiinni. Sama toistui uudestaan parin päivän päästä, jolloin tyttökaveri naljaili, että teen näköjään nykyään asiat vain toispuoleisesti. Tätä nykyä maate mennessämme on enemmän sääntö kuin poikkeus, että minä laitan toisen verhon kiinni ja tyttökaveri toisen. Aika söpöä, mutta samalla aika friikkiä.

4. EN OSAA ISTUA SOHVALLA

Sohvalla istuminen on mahdotonta. Sen hetken jos syömme katsoessamme vaikkapa Netflixiä, voin naarata sohvapöydän viereen ja tapittaa ruutua, mutta sen jälkeen valahdankin jo lattialle. Yleensä makaan juuttimatollamme foam roller tyynynä.

5. VÄÄNTELEN KORVANLEHTIÄNI

Huomasin jo pikkuskidinä, että korvani ovat luonnottoman elastiset. Pystyn vääntelemään korviani suppuun ja ties minkämoisiin asentoihin ja yleensä yritänkin ns. tasata lämpöä, mikäli korvanlehdet ovat kylmettyneet. Outo tapa, tiedän.

6. ULKO-OVEN VARMISTAMINEN USEAAN KERTAAN

Lähteminen kotoa on mahdotonta, mikäli en testaa vähintään kolmea kertaa, että ulko-ovi on varmasti säpissä.

7. ONKO KAHVINKEITIN POIS PÄÄLTÄ?

Kahvinkeitin aiheuttaa samalla tavalla harmaita hiuksia kuin ulko-ovikin – viimeistään väliovea avatessani käyn vielä kerran tarkistamassa, että kahvinkeittimen punainen valo on naksautettu off-asentoon. Joskus olen kiivennyt rappuset takaisin kotiin pihaltammekin, kun en ole muistanut onko keitin pois päältä vai ei.

8. LYHYET KYNNET

Tämä tapa lienee jäänne niiltä ajoilta kun soitin vielä aktiivisesti selloa ja kitaraa: kaikki kynnet on vain pidettävä mahdollisimman lyhyenä.

9. JUON VASTA RUOAN JÄLKEEN

Kun syön, syön. Vasta syömisen jälkeen kulautan kurkkuun ruokajuoman. Yläasteen historian opettajamme kertoi, ettei hampurilaisateriassa kylläisyyden tunnetta herätä burgeri saati ranskalaiset, vaan se iso juoma, joka tulee aterian kyljessä. Tästä kipeästä huomiosta jäi mulle selkeästi elinikäiset traumat eli ensin syödään ja sitten juodaan, jos vatsassa on vielä tilaa.

10. KIRJOJEN JA LEHTIEN HAISTELEMINEN

En tiedä mitään parempaa hajua kuin tuoreen painotuotteen hajun! Kun olen kirjakaupassa, antikvariaatissa tai kirjastossa, on pakollista haistaa ainakin kerran kirjaa tai lehteä.

MITKÄ OVAT SUN OUDOT TAVAT? KIRJOITA KOMMENTTIKENTTÄÄN!

****

TILAA MUN KANAVA YOUTUBESSA
SEURAA MUA TWITTERISSÄ JA INSTAGRAMISSA
KIINNOSTAAKO YHTEISTYÖ? OTA YHTEYTTÄ: kalenterikarju@gmail.com
Jaa ystävälle 💙

You Might Also Like