Life update: blogi ei ole kuollut

Avatar Kalenterikarju | heinäkuu 24, 2017 13 Views 0 Likes 0 Ratings

13 Views 0 Ratings Rate it

Jaa ystävälle 💙

Hei kaikille. Pitkästä aikaa. Viimeisin postaus Kalenterikarju-blogiin ilmestyi 8.1.2017 ja käsitteli Sonyn langattomia kuulokkeita ja kannettavaa kaiutinta. Sen jälkeen hiljeni. Puoleksi vuodeksi. Näin jälkikäteen ajatellen olisin voinut ehkä hieman valaista tilannetta ennen blogin vaikenemista. No, parempi myöhään kuin ei milloinkaan?

Syksy 2016 oli suoraan sanottuna melkoista kyntämistä. Vaihdoin työpaikkaa Kaiku Entertainmentin ja Kustannusosakeyhtiö Kosmoksen tiedottajan pestistä Splay Suomelle talent manageriksi. Työpaikan vaihdoksen myötä katsoin, että blogi on parempi siirtää hygieniasyistä pois Suomen Blogimedialta (kiitos SB-jengille kaikesta; pelkkää suitsutusta sinne päin!). Uutta työtä opiskellessani kirjoitin samalla kirjaa yhdessä Ronja Salmen kanssa. Työn ja kirjan summana kaikki muu elämä jäikin sitten oikeastaan puoleksi vuodeksi paitsioon, mutta nyt voin vihdoinkin huokaista, sillä kirja on valmis ja 12 tarinaa kirjoittamisesta ilmestyy WSOY:n kautta 21.8.2017. Voit tutustua kirjaan tarkemmin täällä. Ronja on muuten vetämässä Imagen kirjoittajakoulua 7.9.2017 yhdessä Sofi Oksasen, Heikki Valkaman ja Hanna Jensenin kanssa – lisätietoa täällä.

Viimeisen puolen vuoden aikana blogin ja Youtube-kanavan lisäksi hiljeni myös Snapchat (jonne teen pikku hiljaa paluuta). Instagramin ja Twitterinkin suhteen olen ollut viime aikoina aktiivinen lähinnä puuskittain. Tämä on johtunut ensisijaisesti yllä mainituista syistä mutta myös siitä, että olen tehnyt pientä itsetutkiskelua sen suhteen, mitä haluan tehdä jatkossa ylipäätään henk. koht. someissani. Koska nykyinen päivätyöni pyörii niin paljon somen ympärillä, olen kotona ollessani halunnut tehdä jotakin aivan muuta kuin istua kännykän ja/tai tietokoneen ääressä. Olen lukenut, käynyt lenkillä, pelannut sählyä (ja NHL14:sta) ja pyöräillyt. Jossakin vaiheessa pohdin jopa kaikkien somekanavieni poistamista. Vuoden lopulla olin erittäin väsynyt ja hengen vetäminen tulikin todella tarpeeseen. Nyt olen saanut kuitenkin piirrettyä jonkinlaisia suuntaviivoja somekanavieni tulevaisuuden suhteen. Yleisesti aion lopettaa mailan puristamisen ja päivittää kaikkia somejani jatkossa vain silloin kun minusta tuntuu siltä. Olen poistanut puhelimesta kaikki notifikaatiot (suosittelen!) ja jos joku somekanava alkaa ahdistaa, otan suosiolla tauon ja poistan sen puhelimestani.

Näyttökuva 2017-07-24 kello 13.25.19
BLOGI & TWITTER

Jatkossa Kalenterikarju-blogi ja Twitter-tilini keskittyvät enemmän ammatilliseen puoleen. En ole ikinä ollut LinkedIn-fani (vaikka toki minulta sellainenkin löytyy), joten on luontevaa pyhittää blogi näiden asioiden tarkastelulle. Blogin ja Twitterin sisällöt tulevat keskittymään jatkossa siis sosiaaliseen mediaan, ilmiöihin ja markkinointiin (saapa nähdä, miten onnistuu – tod. näk. Twitter tulee lopulta pysymään ainakin samanlaisena perseilynä kuin tähänkin asti). Jatkossa satunnaisesti päivittyvä blogisisältö tullee olemaan vanhoista postauksista lähimpänä Snapchat vs. Instagram Stories – kumpi on parempi? -tekstiä. Blogi tulee toimimaan lisäksi tietyllä tapaa ”kotisatamana”, jonne jaan jatkossa ainakin uusimmat Youtube-videoni ja mahdolliset suuremmat life updatet tai mediaesiintymiset. PS. Päivitin vähän blogin ulkoasuakin – omasta mielestäni näyttää nyt superkivalta!

Näyttökuva 2017-07-24 kello 12.58.59

YOUTUBE & INSTAGRAM

Instagram-tilini on ollut somekanavistani ”tauon” aikana aktiivisin ja tulee jatkumaan samanlaisena jatkossakin. Ja kuten yllä olevasta kuvakaappauksesta voi havaita olen aktivoitunut hiljattain jälleen Youtubessakin (kanavani löytyy täältä). Aiemmin tubessani nähtiin paljon MyDay-tyyppistä sisältöä, mutta tauon aikana on kypsynyt ajatus tehdä jatkossa enemmän aihelähtöisempää videosisältöä. Olen ollut erityisen innostunut videoesseitä ja ajankohtaisaiheita käsittelevistä kanavista kuten Nerdwriter, Philip DeFranco, Nat and Friends, Bobby Burns ja Vox, joten on mahdollista, että kanavani tulee jalostumaan edellä mainittujen suuntaan. Toki tulevaisuudessa tubekanavallani tullaan näkemään myös viihteellisempää ja humoristisempaa materiaalia sekä haaste- ja yhteisvideoita muiden tubettajien kanssa. Tässä vielä muutama tauon jälkeinen video katseltavaksi:

Tuntuupa hyvältä olla täällä taas!

Jaa ystävälle 💙


  • Copyright 2018 Kalenterikarju – Kultivoivaa viihdettä, kestävää arkea ja hyvinvointia