Some

25 suomalaista tubettajaa, jotka ansaitsisivat enemmän huomiota videoilleen (osa 5/5)

26.8.2016
Youtube5

DISCLAIMER: Kyllä, tämä blogisarja ilmestyi alkujaan vanhassa blogissani. Julkaisen sen nyt uudestaan täällä, sillä halusin blogimuuton yhteydessä siirtää sen tänne. Lisäksi samalla julkaisen sarjan viidennen ja viimeisen osan, jota en ehtinyt julkaista ennen kuin blogi muutti nykyiseen osoitteeseensa. Päivitin samalla tilaaja- ja videoluvut ajankohtaisiksi.

Jos olet seurannut tubea edes ajoittain toisella silmälläsi, tiedät todennäköisesti keitä ovat Lakko, HerbalistiEddspeaks, Mariieveronica, Soikku ja Mmiisas. Jos taas molemmat silmäsi ovat olleet auki, olet selvillä siitä keitä ovat Tume, Pernilla BöckermanDeata, MansikkkaArttu Lindeman, Mona Ilona, Jaakko Parkkali, Pinkku PinskuTeamarika, PapananaamanaaGMentaalisavuke, AnnikaMikael Sundberg, Groupblog ja Hermanni. (Ja jos tiedät edellä mainitut, olet vähintään yhtä syvällä ”tubegeimissä” kuin Karjukin ja tullet tietämään ainakin osan myös heistä, jotka tässä postaussarjassa esittelen). Tässä postaussarjassa nostan framille 25 suurelle yleisölle tuntemattomampaa tekijää, jotka jokainen tekevät omannäköistään laadukasta sisältöä ja jotka ansaitsisivat ehdottomasti tulla noteeratuiksi laajemminkin (ainakin minun mielestäni ja minähän olen tietenkin aina oikeassa).

21. JALMARI SIILI

Kanavatilaukset: 935
Videoiden määrä: 342
Sosiaaliset mediat: Twitter | Instagram | Facebook

Jalmari Siili ei ole tubettaja – hän on käsite. Videoilla sarkastisen kuivakasti ympäröivää maailmaa toljottava Jalmari preseenteeraa neulanteräviä havaintoja leppoisan lupsakasti höpötellen. Välillä nälvitään muita tubettajia, toisinaan taas tehdään sosiaalisia kokeita ja koetellaan katsojien pinnaa. Viihdyttää ja kyseenalaistaa. Saletisti erilainen jätkä.

22. DREAMERKIDDO

Kanavatilaukset: 46
Videoiden määrä: 11
Sosiaaliset mediat: TwitterBlogi | Instagram

21-vuotias Julia pudonnee laatikkoon ”tiedostava citynuori”. Julian Dreamerkiddo ei ole vielä kovin iso tai vanhakaan kanava, mutta videoissa ihastuttaa ja hykerryttää niiden käsin kosketeltava vilpittömyys. Dreamerkiddo-kanavalla pohditaan muun muassa kehotietoisuutta, yhteiskunnan normeja, feminismiä sekä seikkaillaan Kruunuvuoren hylätyissä huviloissa, tatuointiliikkeissä ja Helsinki Pridessä. Toivottavasti useampi löytäisi tämän kanavan.

23. IDA U

Kanavatilaukset: 217
Videoiden määrä: 62
Sosiaaliset mediat: Twitter | Instagram | Blogi

Ymmärtääkseni Lapin yliopistossa vaatesuunnittelua opiskelevan Ida Uotilan kanava IDA U on kiinnostava varsinkin vahvan visuaalisuutensa mutta myös sen vuoksi, että kanava on englanninkielinen. Jonkinlainen eksoottinen viba vlogeihin syntyy, kun englanti soljuu nätisti esimerkiksi Finnkinossa Danish Girl -leffaa metsästäen tai Vltavassa bailatessa. Viimeisin video on 3kk sitten kuvattu – toivottavasti lisää on luvassa.

24. MIRO2500

Kanavatilaukset: 4 700
Videoiden määrä: 55
Sosiaaliset mediat: Twitter | Instagram

Se on Miro2500 täs näi. Suomen johtava musiikkivloggaaja ja märimmät hiukset pelissä.” Suunnilleen tällaisilla sanoilla alkaa lähes jokainen 19-vuotiaan Miro-Benjamin Lindströmin musavlogeista. Kanavallaan Miro höpöttelee rennosti uudesta musiikista ja tarjoilee ihmisille omia biisiarvioitaan ja biisireaktioitaan. Välillä poiketaan Flow Festivalilla, minkä seurauksena silmät pitää peittää aurinkolaseilla, sillä Youtube tietää kuinka armoton darra on. Spessuvideoilla taas vastaillaan yleisökysymyksiin tai tehdään yhteisvideo Pinskun kanssa. Kannattaa ottaa haltuun tämä nopeasti kasvava kanava!

25. SIVULLINEN

Kanavatilaukset: 8 985
Videoiden määrä: 67
Sosiaaliset mediat: Instagram

Milla Korolainen on reilun vuoden aikana löytänyt hienosti oman äänensä Sivullinen-kanavallaan. Omaa huonettaan ensimmäisellä (tai siis, no, ensimmäisellä julkisesti näkyvillä olevalla) videollaan esitellyt nuori nainen on tänä keväänä pohtinut miten muutetaan maailmaa ja tehnyt viikon verran joka päivä videoita Brightonista, jossa vietti kesän vaihto-opiskellen. Herkän pohdiskeleva mutta vahva ja itsensä löytänyt tekijä puhuu kameralla luontevasti ja omalla stailillaan.

KETKÄ SUOMALAISET TUBETTAJAT ANSAITSISIVAT MIELESTÄSI ENEMMÄN HUOMIOTA VIDEOILLEEN JA MIKSI? KOMMENTOI TEKSTIBOKSIIN.

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply Julia 26.8.2016 at 15:04

  Woo hei mahtavaa! Kiitos shoutoutista ♡

  • Reply Kalenterikarju 26.8.2016 at 20:53

   Kiitos itsellesi hyvistä videoista!

 • Reply Jere 26.8.2016 at 19:51

  Good Job Mikko, tää on ollu kyl tosi jees sarja! Innolla odottelen, mitä tulevaisuudessa keksit

  • Reply Kalenterikarju 26.8.2016 at 21:01

   Kiitos kaunis Jere! Mä luulen, että tulen aika paljon kirjoittamaan somettajista, tubettajista ja somesta tulevaisuudessa 🙂

  Leave a Reply